Wie ik ben

Ik ben Nina Bogosavac. Schrijver, creatief concepter en freelance journalist.

Mijn achternaam zegt heel veel en tegelijkertijd heel weinig over wie ik ben. Het is de achternaam die mijn vader heeft meegenomen uit Belgrado, Servië. Mijn vader was in 1970 op zoek naar avontuur en geluk en  vond  dit in Nederland én bij mijn moeder. Zij,  Nederlands, vond op haar beurt het avontuur en geluk bij mijn vader.

Maar wie denk ik dan te zijn? Ik ben Nina,  nieuwsgierig en geïnteresseerd in veel dingen die de wereld en ons land te bieden hebben. Bovenal wil ik als toekomstige journalist de waarheid boven tafel krijgen. Iedere waarheid: ik zie mezelf graag als een lopende Keuringsdienst van waarden. Als ik over straat loop vraag ik me bij mensen, gebouwen of winkels af wat het verhaal erachter is. Van dat nog onontdekte verhaal doe ik verslag. Vragen die ik wil beantwoorden zijn: wat zit er eigenlijk achter stereotypen? Is Nederland wel zoals de media erover berichten of zoals ik Nederland zie? De buitenkant (of een achternaam) zegt immers niet alles.

Ik observeer en onderzoek Nederland in de breedste zin van het woord  middels dit blog  – Boer zoekt vrouw en ‘Eén koekje bij de thee’ uitgesloten- .  Ik start een zoektocht naar mijn Nederland en laat zien hoe ik, een jonge freelance journalist, tegen dagelijkse dingen aanloop. (on) Opvallendheden, kleine/grote gebeurtenissen en observaties kun je hier lezen.