De macht om te kiezen.

door Nina Bogosavac

In een rij zitten tien jongens uitgezakt op de bank. En het mooie is: ik mag kiezen. Het is nu eens niet ik die door de vleeskeuring wordt gehaald,  ik bezit inmiddels al een kamer. De jongens voor me vertellen kort wat over zichzelf, en ik hoor ze maar ik voel er niks bij. Ze vertellen: ‘’Ik  studeer bouwkunde en werk in een café.’’ Of: ‘’Ik hou van films en voetbal’’.  De klok begint te tikken en ik vraag mezelf af hoe ik snel iemand kan leren kennen. ‘Hoe zou jouw beste vriend jouw omschrijven?’ vraag ik voorzichtig. Grinnikend kijken de jongens elkaar aan terwijl ze terloops bier drinken. Met horten en stoten komt er wat uit. Alle jongens zeggen vooral dat ze het ‘een kutvraag vinden’. Alle jongens, op één na. En raad eens wie de kamer kreeg?

 

FacebookTwitterEmail